Roos Fikenscher

Over mij

Mijn naam is Roos Fikenscher, geboren in 1958 in Nederland uit ouders die in Nederlands-Indië geboren zijn.

Mijn passie is mensen verbinden en inzicht geven in de eigen mogelijkheden.
Ik gebruik hiervoor o.a.

• Familieopstellingen
• Systemisch werk
• Teken en schildermateriaal
• Counseling, psychosociale begeleiding.
• Transcultureel systemisch werk (Transysco)

Ik ben opgeleid tot begeleidster bij verstandelijk gehandicapten en psychosociaal hulpverlener (afgestudeerd op familieopstellingen en mijn Indische identiteit).

Mijn opleiding Familieopstellingen en Innerlijke Groei volgde ik bij Wolfgang Könighaus in Duitsland. Zijn methode markeert zich door de wegloze weg van de Tao. Deze weg is zacht, licht en vol respect. Dat heeft mij geraakt en ertoe bewogen Tao te leren ‘verstaan’ en te integreren in mijn manier van leven en werken.

Ik assisteerde Wolfgang in het basisjaar van de opleiding en ben betrokken bij de verdere ontwikkeling van intercultureel systemisch werk.

Aan mijn inspirerende samenwerking met Wolfgang is helaas een eind gekomen. Wolfgang Könighaus overleed in de zomer van 2010.

Ik ben Wolfgang Könighaus diep dankbaar voor het delen van zijn systemische kennis en enorme levenswijsheid. Zijn meerjarige opleiding ‘Familieopstellingen en innerlijke groei’ hebben mij inzichten gebracht en uitzichten gegeven die nog altijd mijn leven enorm verrijken. Hij heeft mij laten kennismaken met de Tao in het systemische werk. Het waardevolle besef van aanwezigheid van allesomvattende liefde geeft richting aan mijn leven en werken.

© 2024 Roos Fikenscher

Thema door Anders Norén