Roos Fikenscher

I.N.D.O. Tweedaagse

18 en 19 november 2023 zijn de nieuwe data voor de I.N.D.O. Tweedaagse. Tijdens deze tweedaagse onderzoeken wij samen wat het betekent om Indisch te zijn. Welke kracht je daaruit kan putten, en wat jou nog belet jouw volle potentie te leven. Dit doen we vanuit een basis van veiligheid, vertrouwen en verbinding. Zowel verbinding met jezelf en met wie jij ten diepste bent, als verbinding met elkaar én met onze voorouders, en al diegenen die na ons komen.

Alle informatie over de komende I.N.D.O. Tweedaagse is te vinden op de website van Indisch Goud.

Hieronder kun je een verslag lezen over de I.N.D.O. Tweedaagse van 12 en 13 november 2022. Het is verschenen op Linkedin.

AANGERAAKT….

Afgelopen weekend vond de tweede I.N.D.O. Tweedaagse van Coöperatie Indisch Goud plaats in de prachtige nieuwe zaal van Boerenhofstede de Overhorn in Weesp. En wauw… wat was het een diep doorwerkend weekend….. Een weekend waarin op de eerste dag veel verhalen werden gedeeld, veel werd aangeraakt en opgeschud. En waar we op de tweede dag samen in beweging konden komen. Een weekend waarin we konden zien waar bepaalde patronen in onze geschiedenis vandaan komen. Konden buigen voor het lot van onze Indische voorouders. Hen konden eren voor het leven dat ze doorgegeven hebben. En zo de patronen die ooit uit overleving zijn ontstaan, konden laten waar ze hoorden. Zodat we ook de kracht van onze Indische Voorouders konden ervaren. De verbondenheid met onze wortels. En de lichtheid van het samen verbinden, samen dansen en samen zijn.

Lieve deelnemers…. We zijn dankbaar voor jullie openhartigheid, jullie kwetsbaarheid en voor jullie bereidheid om samen het onderzoek aan te gaan. Super bijzonder hoeveel er zichtbaar mocht worden. Hoezeer jullie bereid waren het zwijgen te doorbreken. En hoe jullie jezelf durfden te laten zien.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de krachtige begeleiding en leiding van Léon Kempees De begeleiding en Spoken Word van Naomi Franken. Het “Als vanzelf’ laten ontstaan en bedding bieding door Roos Fikenscher En de begeleiding van Inèza Messack (she/her) in de prachtige workshop Indo@Work, waar nog zoveel meer uit ontstond dan we vooraf hadden kunnen bedenken….

Ook zijn we erg dankbaar voor de aanwezigheid van danseres Janne Groen, die met haar prachtige dans solo, de gezamelijke improvisatie performance op Naomi’s Spoken Word, en met haar bewegingsworkshop veel aanraakte en in beweging bracht, waardoor verbinding en uiteindelijk ook lichtheid ontstond

Maar bovenal zijn we onder de indruk van de kracht van onze deelnemers en de families waaruit zij voortkomen …. We zijn aangeraakt door een ieder van jullie. Elk in jullie eigen verschijning en beweging….

Dankjulliewel voor jullie aanwezigheid….. Met jullie mogen werken voelde als thuiskomen….

Warme groet,
Coöperatie Indisch Goud

Verder Bericht

© 2024 Roos Fikenscher

Thema door Anders Norén